Petak 25.02.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto:

Aleksandru za školu, bliznakinjama za terapiju

Vredan i dobar đak prvak: Aleksandar sa majkom
 



Tako je ovaj čovek dobrog srca, posredstvom naše Redakcije iz Sidneja, poslao malom Aci donaciju vrednu 300 australijskih dolara.
 

O ovom lepom gestu dobročinitelja iz daleke Australije, naši novinari obavestili su porodicu Smukov na čemu su se oni najtoplije zahvalili.
 

- Verujte da nam ova pomoć zaista mnogo znači, posebno sada, jer se od poljoprivrede u zimskim mesecima ne može zaraditi ni za goli život. Ovaj dar ćemo delom iskoristiti da platimo fizikalne terapije našim ćerkicama, devetogodišnjim bliznakinjama Ivani i Nikolini, obolelim od cerebralne paralize, a za ostatak videti da kupimo Aci ono što mu je trenutno najpotrebnije za školu - rekla je majka Aleksandra Smukov, a potom nastavila:
 

- Takođe, ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim i svim ostalim plemenitim zemljacima koji su nam pomagali da Aci spasemo život, ali i da našim ćerkama omogućimo kvalitetnu negu i redovne fizikalne terapije. Ostaćemo njihovi večiti dužnici jer da nije bilo tako dobrih ljudi, ko zna šta bi sa mojom decom bilo?! Strah me je i da pomislim. Ono što zasigurno znam jeste da suprug Duško i ja ne bismo mogli da obezbedimo ni trećinu novca za njihovo lečenje.
 

U nastavku razgovora sa ovom požrtvovanom majkom saznali smo i da će donaciju preuzeti kada bude došla u Beograd po svog sina Acu, koji je tokom radnih dana u Školi za slepu i slabovidu decu u Zemunu, a vikende provodi sa porodicom u Dobrincima.

Internat kao druga kuća

 

Aca, iako željan kuće jer je gotovo pola života proveo u raznim bolnicama, bez pogovora je pristao na boravak u internatu tokom školovanja.


- On je toliko željan da nauči da čita i piše da bi pristao da ode i na kraj sveta. Već je znao prva slova, znao poneku kratku reč i da napiše pre nego što će vid potpuno izgubiti. Verujem da je to razlog što se toliko trudi i što da učitelji i defektolozi toliko hvale - kaže majka Aleksandra, s mešavinom ponosa i bola u glasu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online