Petak 25.02.2011.
04:35
Vestionline

Iz Libije evakuisano još 89 osoba

Povratak posle trauma u Libiji
 

Jedna grupa državljanja Srbije biće evakuisana iz Libije brodom "Sveti Stefan", koji je posle ponoći isplovio iz luke Bari.  Brod "Sveti Stefan", kojim će iz Libije biti evakuisani državljani Rusije, Srbije i Turske, isplovio je posle ponoći iz italijanske luke Bari i krenuo ka odredištu, javila je ruska agencija Itar-Tas.
 

Brodom, koji je u sredu isplovio iz crnogorske luke Bar, biće evakuisane 1.263 osobe, od kojih 563 građana Rusije i 700 građana Turske i Srbije koji su u Libiji radili za "Ruske železnice".

Brod "Sveti Stefan" je u Bari stigao radi dopune goriva, ali je morao da čeka zbog nevremena. Feribot "Sveti Stefan 2" zakupila je jedna ruska kompanija za koju u Libiji rade građani iz više država regiona, potvrdila je Barska plovidba.

Agencija RIA Novosti navodi da tim brodom treba da budu evakuisani građani koji se nalaze u Sirtu i Ras-Lanufu.

Načelnica informativne službe Ministarstva Irina Andrijanova saopštila da iz Libije treba da budu evakuisana 563 građana Rusije i 700 građana Turske i Srbije koji su radili za "Ruske železnice".

"Evakuisani građani biće dovezeni na bezbednu lokaciju, odakle će Rusi biti otpremljeni u Moskvu avionima Ministarstva", rečeno je ruskoj državnoj agenciji.

2024 © - Vesti online