Petak 25.02.2011.
05:11
Alo

Gadafi beži u Hrvatsku?

Veliki prijatelji: Stjepan Mesić i Moemer el Gadafi
 

Gadafijeva druga supruga Saifa, to jest Sofija Farkaš, Hrvatica je iz Mostara. On je veliki prijatelj Stjepana Mesića, bivšeg predsednika Hrvatske, a zvanični Zagreb je uz Italiju najveći uvoznik gasa iz Libije.

Gadafi i Sofija su se upoznali dok je on šezdesetih godina prošlog veka bio na školovanju u vazduhoplovnoj školi u Mostaru, u okviru razmene studenata. Sofija je praunuka Ivana Farkaša, nekadašnjeg austrijskog školskog nadzornika, koji je rođen u Petrinji 1858.

Libija je najveći pojedinačni deoničar italijanske Unikredit banke, koja je pre 10 godina kupila Zagrebačku banku. Do ekspanzije odnosa Zagreba i Tripolija došlo je u vreme Mesićeva dva mandata. Mesićev glavni savetnik bio je Budimir Lončar, kadar iz vremena SFRJ.

"Teško mi je da poverujem da je Gadafi naredio vojsci da puca u demonstrante. Koliko ga poznajem, on je oslobađao svoje protivnike koje su sudovi kažnjavali. Libija bi morala da smogne snage i tačno utvrdi ko je naredio ubijanje demonstranata“, rekao je Mesić pre nekoliko dana za "Novi list“. Kako bi naš narod rekao, prijatelji se poznaju u nevolji...
 

Sinovi vole Jadran i Ruskinje!
 

Sinovi libijskog lidera, Saif al Islam, koji važi za tatinog mezimca, i Hanibal, koji je poznat po nasilju prema ženama, boravili su prošle godine na krstarenju po hrvatskoj obali. Za razliku od oca, koji se prilikom odlaska u inostranstvo ne odvaja od beduinskog šatora, njegovi sinovi vole luksuzne jahte.

Sedam dana su krstarili u jahti "Blue Bay“ u društvu osam profesionalnih prostitutki iz Rusije. Obišli su Vis, Hvar i Bol na Braču.

2024 © - Vesti online