Petak 25.02.2011.
02:55
Blic

SPO ne želi Tita u Skupštini

Za SPO sporna Titova bista

Većina poslanika s kojima je "Blic“ kontaktirao ocenila je da se, inicirajući ovaj predlog, poslanička grupa SPO, u odsustvu kvalitetnih ideja, bavi trivijalnostima.
 

Interesantno je da niko od poslanika koji su upitani za mišljenje, nije znao da se pomenute biste uopšte nalaze u Skupštini, a kamoli ko je njihov autor. Novinara "Blica“ je, kroz lavirint skupštinskih holova, do tog izložbenog mesta odveo poslanik SPO Aleksandar Jugović.
 

"Ličnosti koje predstavljaju komunističku dikataturu i teror ne mogu krasiti demokratsku instituciju", tvrdi Jugović.
 

Na pitanje zašto traže uklanjanje Titove biste, kada su svojevremeno u zgradi Vlade Srbije dozvolili bistu četničkog vođe Dragoljuba Mihajlovića, Jugović kaže da je nesporna uloga Mihajlovića u antifašističkom pokretu.
 

Dejan Radenković, poslanik SPS, ocenjuje da je SPO očigledno ponestalo kreativnosti. Potpredsednica DSS Milica Radović gotovo je identično reagovala kao Radenković.
 

U Demokratskoj stranci kažu da "to pitanje nije u nadležnosti političkih stranaka“, dok poslanik G17 plus Željko Ivanji smatra da nije loša ideja da se biste iz vremena SFRJ uklone.

2024 © - Vesti online