Četvrtak 24.02.2011.
14:33 >> 17:53h
Vestionline

Đoković u polufinalu Dubaija

Malo se mučio, a onda počistio Majera - Novak Đoković

Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i nemačkog tenisera i drugi trijumf Đokovića. Srbin će u polufinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je ranije danas savladao Nemca Filipa Pečnera sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4.

Berdih je sedmi teniser sveta, a u karijeri je odigrao šest mečeva protiv Đokovića. Srbin vodi 5:1 u pobedama. Novak brani titulu na turniru u Dubaiju, koji se igra za nagradni fond od 2.233.000 dolara.

Majer je ušao bolje u meč i brzo stigao do vođstva od 2:0 u gemovima. Nemac je propustio dve brejk lopte da povede 3:0, a Đoković je uspeo da se odbrani i osvoji gem na svoj servis, čime je smanjio prednost rivala na 2:1. Nemac je držao prednost od dva gema sve do rezultata 5:4. Majer je onda servirao za osvajanje prvog seta, ali je Srbin bez izgubljenog poena napravio brejk i izjednačio na 5:5.

Đoković potom nije dozvolio iznenađenje i bez većih problema osvojio je dva preostala gema za 7:5 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Srpski teniser je u drugom setu brzo došao do vodjstva od 4:1, a onda je bez većih problema osvojio još dva gema i zasluženo je stigao do pobede.

Novak je izjavio da smatra da nije dobro ušao u meč protiv Majera i da ga je to umalo koštalo prvog seta.

"Nisam lepo ušao u meč. Bio je to drugačiji susret nego sa Lopezom, loptica je išla mnogo brže, a već u prvom gemu je dva ili tri puta izašao na mrežu i potpuno me iznenadio. Nisam se lepo kretao, ali meč je prelomio moj brejk na 5:4 u prvom setu. Kada je bilo potrebno da zadržim lopticu u terenu, uspevao sam u toj nameri i na kraju se isplatilo", zaključio je Đoković.

Zimonjić i Lodra u polufinalu

Teniser Srbije Nenad Zimonjić i Francuz Majkl Lodra plasirali su se danas u polufinale turnira u Dubaiju, pošto su savladali Nemce Florijana Majera i Filipa Pečnera sa 2:0 (6:3, 6:4).

U narednom kolu igraće sa Žeremijem Šardijem iz Francuske i Felisijanom Lopezom iz Španije.

2024 © - Vesti online