Sreda 02.12.2009.
14:48
Tanjug

Građani pitaju, Putin odgovara

Agencija precizira da je stiglo 470.000 telefonskih poziva, 150.000 SMS-poruka i 37.000 pisama na internet sajt www.moskva-putinu.ru.

Spreman da položi račun narodu: Ruski premijer Vladimir Putin
 

Ruski premijer će 3. decembra iz moskovskog studija odgovarati na pitanja građana i na pitanja koja mu u programu postave direktno žitelji gradova u kojima će biti mobilni TV studiji. Imena gradova se ne saopštavaju unapred, ali se pretpostavlja da bi ove godine to mogli da budu Toljati, Naberežnije čelni, Pikaljovo, Komsomolsk na Amuru, kao i Sajanogorsk, gde se na Sajano-Šušenskoj hidroelektrani ove godine desila nesreća.

Prema izjavi Putinovog pres sekretara Dmitrija Peskova, ove godine građane manje interesuju međunarodni problemi i politika, a više pitanja iz socijalno-ekonomske oblasti, pravosuđa i policije i etike. Prema njegovim rečima, mnogo pitanja stiže i iz susednih zemalja, između ostalog iz Ukrajine i Belorusije, a i građane Rusije aktivno interesuju pitanja u vezi sa tim zemljama.

Putin će, takođe, odgovarati na pristigla pitanja koja sam odabere kao zanimljiva i aktuelna. Putin je tradiciju komunikacije sa građanima na ovaj način započeo još u vreme kada je bio šef države. Planirano je da program traje sat i po, ali se uvek produži - prošle godine Putin je na pitanja odgovarao više od tri sata.

2024 © - Vesti online