Sreda 02.12.2009.
19:22
Vestionline; Tanjug

Odloženo suđenje Joksimoviću

Portparol Opštinskog suda Jasmina Tašković izjavila je "Tanjugu" da je Joksimović sudu "dostavio izveštaj lekara o povredi" i da zbog toga "suđenje nije ni održano", ali nije mogla da precizira o kakvoj se povredi radi.
 

Joksimović je optužen da je počinio krivično delo "nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi", za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina i novčana kazna od najmanje 10.000 dinara.

Prema saopštenju Policijske uprave u Jagodini, Joksimović (28), rođen u Čačku, a nastanjen u Beogradu, je 3. oktobra, nakon završene utakmice između Jagodine i Čukaričkog (2:0) "preskočio zaštitnu ogradu na stadionu i udario najvijača Dragana Penčića (53) iz Jagodine u predelu lica".

Penčiću je u Opštoj bolnici u Jagodini utvrđena dijagnoza - naprsnuće nosne kosti i povreda uha. Joksimović je uhapšen 4. oktobra, a dan kasnije istražni sudija Opštinskog suda u Jagodini mu je odredio pritvor od osam dana. Posle pet dana pušten je na slobodu, jer mu je Fudbalski savez Srbije izrekao suspenziju u trajanju od mesec dana, "čime su prestale okolnosti da ponovi krivično delo".

Prvo ročište je bilo zakazano za 6. novembar, ali je odloženo za danas na zahtev Joksimovićevog branioca koji je toga dana bio "zauzet drugim predmetima" u Beogradu.

2024 © - Vesti online