Četvrtak 24.02.2011.
12:21
Srna

"Šeks pomogao Srbima da pobiju Zenge!"

Vladimir Šeks
 

Potpredsednika hrvatskog Sabora Vladimira Šeksa, koga je Državno tužilaštvo oslobodilo optužnice za zločine u Osijeku, tako očekuje nova krivična prijava. Zovak, odlučio se na ovaj korak jer se, kako kaže, o pogibiji deset pripadnika Zengi ćuti već dvadeset godina, kao i da su akteri ove priče već pokušali da ga ubiju. 

"Šeks je, bez obzira što je tada predsednik Hrvatske Franjo Tuđman zbog pokolja u Borovu Selu zabranio bilo kakve akcije, organizovao takozvanu akciju čišćenja sela Mirkovci od četnika", tvrdi Zovak, dodajući da je Šeks direktno komandovao akcijom da bi nakon debakla "zbrisao".


O detaljima kako je tačno Šeks obavestio suprotnu stranu Zovak za sada ne želi da govori, ali kaže da su to prava pitanja za glavnog državnog tužioca Mladena Bajića, kojem bi mogao da da konkretne dokaze pošto se pokrene istraga, a o tome bi, tvrdi, mogli da svedoče i mnogi akteri iz vrha tadašnje vlasti.


"Ne verujem hrvatskom pravosuđu"

Zovak kaže da strahuje za svoj život i da "zbog svega, pa i ličnog iskustva, ne vjeruje hrvatskom pravosuđu".


"Ukoliko se meni u skoro vrijeme dogodi nešto gadno, na primjer da me ubiju, želim da hrvatska javnost zna da je to po nalogu Vladimira Šeksa. Istina iz drugog pokušaja, jer je i 1991. godine imao je namjeru da me ubije - barem mi je tako sam rekao", rekao je Zovak.

2024 © - Vesti online