Četvrtak 24.02.2011.
01:17
Blic, Alo

U Vladi sedam ministara manje

Na sednicama Vlade trebalo bi da bude sedam ministara manje
 

Razgovori o modelu smanjenja Vlade trebalo bi da budu održani danas, posle čega bi do kraja nedelje i zvanično bila objavljena odluka o promenama u Vladi.

Kada je reč o modelu, u DS smatraju da bi on bio mešavina promena ministara i ukidanja nekih resora.
 

"Ideja je da bi trebalo pripojiti Ministarstvo vera resoru državne uprave, a ljudska prava Ministarstvu pravde“, kaže sagovornik lista iz DS.

Predlog bi trebalo da bude predstavljen koalicionim partnerima iz SPS i G17, ali nije poznato da li će to direktno uraditi premijer Mirko Cvetković u razgovoru sa liderima vladajuće kolaicije ili će konsultacije biti sprovedene telefonski. Za sada je poznato da su najbliži odlasku iz Nemanjine 11 ministri poljoprivrede i energetike Saša Dragin i Petar Škundrić.
 

U SPS su u nekoliko navrata poručili da su spremni na smanjenje Vlade i da očekuju predlog koalicionih partnera. Sa druge strane, G17 će insistirati na izboru Stankovića za ministra zdravlja, kao i na tome da zadrže Ministarstvo ekonomije.
 

Verko menja Dinkića?
 

Novi kandidat Unije regiona Srbije za ministra ekonomije je i gradonačelnik Kragujevca

Veroljub Stevanović, saznaje "Alo“, iako lider URS-a Mlađan Dinkić nije želeo da otkrije imena kandidata za svog naslednika u vladi!
 

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić, koji se do sada pominjao kao glavni kandidat za Dinkićevog naslednika, dobio je tako u Verku ozbiljnog konkurenta.

"Dinkić se ozbiljno dvoumi između njih dvojice. Ćirić jeste bio njegov najbliži saradnik godinama i Mlađa mu veruje, ali Stevanović važi za uglednog i uspešnog privrednika i ozbiljnog čoveka. Dinkić posebno ceni Stevanovićevo angažovanja oko Ujedinjenih regiona Srbije. Na mestu naslednika Verice Kalanović u NIP-u već je viđen član gradskog veća G17 plus Miroslav Čučković, dok je Zoran Stanković jedini kandidat za ministra zdravlja. I mi ga se nećemo odreći bez obzira na kritike koje dolaze iz DS-a", otkriva sagovornik "Alo" blizak vrhu Unije regiona Srbije.

2024 © - Vesti online