Sreda 23.02.2011.
23:44 >> 09:38h
Vestionline

Gadafijeva žena Hrvatica bila u šopingu u Beču!

Safija Farkas Gadafi zapravo je Sofija Farkaš, unuka Ivana Farkaša, nekadašnjeg austrijskog školskog okružnog nadzornika u Mostaru.

Upoznao suprugu tokom školovanja u SFRJ: Moamer Gadafi
 

Kako piše bečki dnevnik "Esterajh", Safija je protekle nedelje, "na par dana", odsela u jednom luksuznom bečkom hotelu, u centru grada. Jedan neimenovani bivši službenik ambasade Libije u Austriji kazao je tom bečkom listu da je ona doputovala u pratnji 20 telohranitelja, više žena i dece.


Žene su, sa svojim rođakama, bile praktično svaki dan u kupovini u centru Beča, a na programu je bila i poseta lekarima. Gotovo svakodnevno su pune kese unošene u hotel ili ambasadu, a doputovale su u Beč privatnim avionom, u vreme kada su počele demonstracije protiv predsednika Libije, koje su odnele veliki broj žrtava.


"Sve je izgledalo kao da žele blagovremeno da se snabdeju svim i svačim", naveo je izvor bečkog dnevnika.

Ljubav pilota i viđenije Mostarke

Porodica Sofije Farkaš u Mostar se preselila iz Petrinje, u vreme austro-ugarske uprave. Gadafi je krajem 60-ih godina prošlog veka bio na višegodišnjem školovanju u bivšoj Jugoslaviji, u okviru razmene studenata.

Gadafi je Safiju upoznao u Mostaru za vreme školovanja na Vazduhoplovnoj akademiji JNA. Njegova supruga u to vreme bila je jedna od viđenijih Mostarki, navode mediji.

2024 © - Vesti online