Sreda 23.02.2011.
17:34
Beta

Tači: Sad smo spremni za razgovore

Tači ponosan na novu vladu

Tači je rekao da je juče izabrana vlada najbolja u istoriji Kosova i Metohije.

"Dok je prethodna vlada poznata kao vlada nezavisnosti, novoformirana će biti poznata po evropskim integracijama", rekao je Tači i dodao da će se o programu vlade da se raspravlja na narednoj sednici.

Evropska unija pozdravila je danas formiranje nove kosovske vlade i izbor predsednika, kao i njihovu opredeljenost za dijalog Beograda i Prištine.


"Pozdravljamo opredeljenost nove vlade za dijalog Beograda i Prištine. Blisko ćemo sarađivati sa premijerom i njegovim timom po tom pitanju", navodi se u zajedničkom saopštenju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i komesara za proširenje Štefana Filea.


Eštonova i File u saopštenju navode da će sa novom vladom i predsednikom raditi na unapređivanju života ljudi na Kosovu i pomagati im kako bi se ostvarila evropska perspektiva Kosova i Metohije.


"Očekujemo da se nova vlada pozabavi reformama, posebno jačanjem javne administracije, vladavinom zakona i da obezbedi integraciju svih zajednica", poručili su visoki evropski zvaničnici.

2024 © - Vesti online