Sreda 23.02.2011.
11:03
Vestionline

Prosinečki sa licencom!

Robert Prosinečki i Vladan Lukić

Inicijativa koju je preuzeo FSS urodila je plodom i iz UEFA i Hrvatskog nogometnog saveza stigla su pisma koja nagoveštavaju konačno razrešenje slučaja sa trenerskom licencom Roberta Prosinečkog. Šef stručnog štaba Crvene zvezde sada je mnogo bliži dozvoli da sedi na klupi jer je iz evropske kuće fudbala stiglo obaveštenje da Prosinečkom mogu da se priznaju četiri godine rada u reprezentaciji Hrvatske za izdavanje "A“ licence i upis škole za "Pro“ licencu. 

"FSS se izuzetno založio da problem što pre bude rešen i ovom prilikom se zahvaljujem na angažovanju", istakao je predsednik Zajednice superligaša i član UO Crvene zvezde Branimir Babarogić.


U ponedeljak na sednici Odbora za hitna pitanja FSS, problem s licencom Prosinečkog bio je tema razgovora i istaknuto je da se situacija razvija u pozitivnom smeru.

"Optimista sam kada je u pitanju izdavanje licence, pogotovo što nas je UEFA obavestila da postoji mogućnost ubrzanog slušanja obaveznih predavanja, kao i polaganje ispita. Veoma je važno i to što sve može da se obavi u Beogradu. I HNS je iskazao želju da pomogne, ali su nas obavestili da oni pre maja ne mogu Prosinečkog da upišu u školu za „pro“ licencu. Međutim, sada je izvesno da će čitav slučaj uskoro biti rešen s pozitivnim ishodom. Ipak je Robi veliko fudbalsko ime, a time što je igrao i za reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske takođe stiče pravo za izdavanje privremene dozvole za rad, onog trenutka kada bude dobio "A“ licencu i upisao školu za "Pro“ licencu", istakao je Babarogić.

I situacija s trenerom Inđije Zoranom Jankovićem se odvija u istom smeru.

"Janković ima "A“ licencu i već sada može da sedi na klupi kao pomoćnik. Od bugarskog saveza imamo garancije da će ga kao svog bivšeg reprezentativca u najskorije vreme upisati u školu za „pro“, čime će on steći pravo na privremenu dozvolu za rad", potvrdio je generalni sekeretar Zajednice Miodrag Janković.

2024 © - Vesti online