Sreda 21.10.2009.
16:02
Tanjug

Berluskoni: Težak je moj život

"Težak je život biti odgovoran za vođenje zemlje kao što je Italija, zbog brojnih zakulisnih radnji i žute štampe. Ovo što radim, radim sa osećanjem žrtvovanja. Ja to, u stvari, ne volim. Uopšte ne volim", rekao je Berluskoni u intervjuu za američku TV mrežu Si-En-En (CNN).

Silvio Berluskoni ima para koliko mu duša ište, ima televizije i fudbalski klub, ide na rođendane manekenki, premijer je Italije, ali eto, nije ni to sreća...


 

On je demantovao da su mnoge kontroverzne izjave koje je dao u stvari gafovi.
"Nikada nisam napravio nijedan gaf, nijedan jedini. Uvek sam svestan onoga što pričam, uključujući tu i izjavu kad sam za američkog predsednika Baraka Obamu rekao da je ’preplanuo’. Pričam priče i pričam šale. Pričam samo šale koje neko može da čuje. Uvek sam svestan onoga o čemu pričam", rekao je Berluskoni.

Najnoviji incident u vezi sa onim o čemu je svestan da priča dogodio se pre desetak dana, kada je, gostujući u jednoj TV emisiji, italijanski premijer rekao poslanici Demokratske stranke Rozi Bindi (58) da je "više lepa nego pametna". To je povod za peticiju lista "Republika", koju je potpisalo blizu 100.000 žena, osuđujući Berluskonijev šovinizam. Inače, za tu izjavu o lepoti i pameti Berluskoni je rekao da je šala...

Italijanski premijer je, međutim, rekao i da je veliki broj njegovih navodnih gafova "izmislila štampa", kao što je onaj kada je ostavio nemačku kancelarku Angelu Merkel da čeka dok je razgovarao mobilnim telefonom sa turskim kolegom Tajipom Redžepom Erdoganom.

U suštini, skandali su naneli malo štete političkoj poziciji Berluskonija, a ankete pokazuju da njegova popularnost beleži blagi pad, i to uglavnom među ženama, naveo je CNN.

2024 © - Vesti online