Utorak 22.02.2011.
22:43
Blic

Obame nisu dobrodošli na venčanje princa Vilijama

Viktorija Arbiter, koja prati isključivo kraljevsku porodicu, u tv emisiji je izjavila: “Ovo ne znači da su supružnici Obama potcenjeni. Princ Vilijam je drugi u redu za krunu, što znači da njegovo venčanje ne predstavlja zvanični državni događaj. Stoga i se ne očekuje da predsednici država budu pozvani na venčanje.”

Nema ih na listi gostiju: Barak i Mišel Obama
 

I pored toga, lideri nekih zemalja su ipak dobili pozivnice. Kakav je kriterijum za šefove država da bi bili pozvani? Koji će se još političari i slavne ličnosti naći na venčanju? Imena kao što su Elton Džon, Pol Makartni i Bekamovi još uvek predstavljaju predmet spekulacija.

Ipak, ranije se dešavalo da prva dama Amerike predstavlja zemlju. Tako je Nensi Regan prisustvovala venčanju pokojne Ledi Dajane i princa Čarlsa, a Hilari Klinton je bila na Dajaninoj sahrani. Možda zbog toga i jeste pomalo čudno da Mišel nije pozvana.

“Međutim, Obame imaju zbog čega da se raduju: kraljica ih je lično pozvala u Bakingemsku palatu prilikom njihove posete nekoj evropskoj zemlji, koja će se dogoditi u maju.”

2024 © - Vesti online