Utorak 22.02.2011.
19:28 >> 10:56h
Vestionline

Uzimamo od MMF-a 365 miliona evra

Kako je navedeno, očekuje se da će odbor MMF-a razmatrati taj zahtev krajem marta.

"Program beleži dobre rezultate i svi kriterijumi izvršenja za kraj decembra 2010. godine su ispunjeni, a fiskalni deficit za prošlu godinu je realizovan znatno ispod ciljnog nivoa", navedneo je u saopštenju.

Došli do sporazuma: Albert Jeger i Diana Dragutinović
 
Tokom razgovora dogovoreno je da bi ukoliko bude izvesno da će prihodi konsolidovanog budžeta centralne države premašiti ciljeve, deo viška prihoda mogao da se upotrebi kasnije tokom godine za ograničene jednokratne i ciljane isplate licima koja primaju niže zarade i penzije.

Misija MMF-a boravi u Beogradu od 9. februara u okviru sedmog, poslednjeg kvartalnog razmatranja rezultata ostvarenih u sprovođenju dvogodišnjeg stend-baj aranžmana.

Tom prilikom obavljeni su razgovori s predstavnicima Srbije u vezi sa najnovijim fiskalnim, monetarnim i platnobilansnim kretanjima, ispunjenju kriterijuma izvršenja za kraj 2010. godine, kao i realizaciji ciljeva ekonomskog programa dogovorenog sa MMF-om.

Aranžmanom s MMF-om, koji je potpisan u maju 2009. godine, Srbiji je odobren zajam od oko tri milijarde evra za jačanje deviznih rezervi i do sada je iskorišćeno oko 1,51 milijardi evra.

2024 © - Vesti online