Sreda 21.10.2009.
16:03
Tanjug

Pet osoba uhapšeno zbog šverca kokaina

Navedeno je da su toku jučerašnjeg dana i protekle noći uhapšeni Dejan Dakić, Miloš Pandrc, Radan Adamović, Dragan Labudović i Miloš Kragović, jer se osnovano sumnja da su članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe koja je nabavljala i transportovala kokain sa područja Južne Amerike ka teritoriji zapadne Evrope.

Kako se navodi u saopštenju Specijalnog tužilaštva, osumnjičenima je nakon saslušanja u policiji određen mera policijskog zadržavanja od 48 sati.

Dodaje se da su, po naredbi istražnog sudije Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, pretreseni stanovi i druge prostorije uhapšenih i da je tom prilikom od Labudovića oduzet džip BMW X6, crnogorskih registarskih oznaka, kao i 540.000 evra koji su kod njega pronađeni.

Specijlano tužilaštvo za borbu protiv organozovanog kriminala blagovremeno će obaveštavati javnost o daljim aktivnostima vezanim za procesuiranje te organizovane kriminalne grupe, navodi se u saopštenju.

U međunarodnoj policijskoj akciji "Balkanski ratnik", u kojoj je učestvovala i srpska Bezbednosno-informativna agencija, zaplenjeno je protekle sedmice više od dve tone kokaina, a traga se za još 20 kesa sa tom drogom.

Kokain je urugvajska policija zaplenila na jahti "Maui", koja je plovila pod britanskom zastavom, u luci Santjago Vaskes, na ušću reke Santa Lusija, 25 kilometara zapadno od Montevidea.

Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu je 17. oktobra pokrenuo istragu protiv ranije uhapšenih Željka Vujanovića, Nikole Pavlovića i Marka Bulatovića, osumnjičenih za zločinačko udruživanje i nedozvoljenu trgovinu drogom međunarodnih razmera.

Krivični zakon Srbije za ovo delo predviđa kaznu zatvora od najmanje 10 godina, bez mogućnosti izricanja kazne ispod zakonskog minimuma.
 

2024 © - Vesti online