Utorak 22.02.2011.
12:51
Blic

Struja skuplja od 1. marta

Uskoro će kilovat biti skuplji za 13,5 odsto

Kako piše beogradski “Blic“, Vlada još uvek traži formulu i rešenje kako da malim potrošačima, onima koji troše do 300 kilovat-sati električne energije, odobri popust s obzirom na to da još uvek nema socijalnih karata.


Upravni odbor Elektroprivrede Srbije usvojio je izmenjeni Plan poslovanja te kompanije za 2011. godinu, koji predviđa poskupljenje struje od 1. marta, a u EPS-u su rekli da će za nekoliko dana biti poznato da li će Vlada da odobri više cene električne energije od sledećeg meseca.


Upravni odbor EPS-a je inače prethodno bio usvojio Plan poslovanja te kompanije za 2011. godinu i krajem decembra ga poslao Vladi Srbije na razmatranje. Taj plan je predviđao poskupljenje struje od 1. januara 2011. godine za oko 15 odsto, odnosno za domaćinstva oko 13,6 odsto, objašnjavaju u EPS-u.


Struja je poslednji put poskupela 1. marta prošle godine, a Elektroprivreda je zatim u toku 2010. tražila još jedno poskupljenje, koje je Vlada odbila. Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić je rekao da je stav centralne banke da poskupljenje struje bude u aprilu.

2024 © - Vesti online