Ponedeljak 21.02.2011.
12:52
Beta

Potvrđene ostavke ministara iz G17

Skupština Srbije ratifikovala ostavke Dinkića, Milosavljevića i Kalanovićeve
 

Dinkiću je, pored funkcije ministra ekonomije i regionalnog razvoja, prestala i funkcija potpredsednika Vlade Srbije. Nakon što je Skupština konstatovala njihove ostavke, premijer treba da odredi druge ministre da obavljaju njihov posao.

Takođe, danas počinje da teče rok od 15 dana u kome premijer treba da predloži Skupštini Srbije nove ministre koje parlament treba izabre većinom glasova svih poslanika, odnosno 126.

Tomica Milosavljević podneo je ostavku na funkciju ministra zdravlja 28. januara iz "duboko ličnih razloga".

Premijer Srbije je 14. februara pokrenuo zahtev za razrešenje Mlađana Dinkića koji je prihvatio stav premijera i sam podneo ostavku na funkcije potpredsednika Vlade Srbije i ministra ekonomije i regionalnog razvoja.

Verica Kalanović je 14. februara podnela ostavku zbog odluke premijera da pokrene zahtev za razrešenje Dinkića.

Na dnevnom redu prve vanredne sednice u 2011. su izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine, dva finansijska zakona i dve odluke o upotrebi i učešću Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama.

Premijer odredio zamene za ministre

 

Premijer Srbije Mirko Cvetković ovlastio je ministre Jasnu Matić, Rasima Ljajića i Snežanu Samardžić-Marković da u narednih 15 dana obavljaju dužnosti ministara ekonomije, zdravlja i za Nacionalni investicioni plan.

 

Cvetković je ministarku za telekomunikacije i informaciono društvo Jasnu Matić ovlastio da obavlja i dužnost ministra ekonomije umesto Mlađana Dinkića, ministar za rad Rasim Ljajić ovlašćen je i za dužnost ministra zdravlja, dok je dužnost ministra za NIP preuzela ministarka sporta Snežana Samrdžić-Marković.

2024 © - Vesti online