Ponedeljak 21.02.2011.
11:52 >> 16:40h
Vestionline

Odlazak Ranijerija i navijači neće oterati kupce Rome

Napustio klupu "rimske vučice" - Klaudio Ranijeri

Alemano će predvoditi pregovore sa američkom grupom Do Benedeto kojoj je dat rok da naprave plan preuzimaja Rome. Klub se nalazi u velikoj krizi, Ranijeri je podneo ostavku posle nedeljenog poraza od Đenove (4:3), navijači konstantno protestuju i ta situacija mora da se reši, tvrdi Alemano.

"Amerikanci su ozbiljan konzorcijum i ovo ih neće uplašiti. Pregovore uskoro započinjemo i nadam se njihovom uspehu", rekao je Alemano.

Montela sleteo na kormilo Rome

 

Bivši italijanski reprezentativac Vinćenco Montela preuzeo je fudbalski klub Romu koji će kao trener voditi do kraja sezone.

 

Montela (36) se u julu 2009. godine posle 17 sezone povukao iz fudbala, iako je imao ugovor do 2010. sa Romom, a sada je dobio "vruć krompir" u ruke, posle odlaska Klaudija Ranijerija. Uprava kluba praktično je dala Monteli odrešene ruke do kraja sezone, a bivšem napadaču posao trenera u Romi biće debitantski.

 

Ovakav potez, kako prenose italijanski mediji, može samo da znači da je uprava "vučice" pustila "brod niz reku", da nema nikakve rezultske ambicije, osim da prezaduženi klub što pre proda američkom konzorcijumu, sa kojim u martu započinje pregovore.

 

Popularni "Aeroplanino" (avion - zbog načina proslavljanja golova) karijeru je započeo 1992. godine u Empoliju. U dva navrata je igrao za Sampdoriju, a bio je član Đenove, Fulama i Rome. Za Sampdoriju je u periodu od 1996. do 1999. godine postigao 54 gola. U Romu je 1999. godine prešao za tada fantastičnu sumu od 25 miliona evra. Sa Rimljanima je osvojio titulu u Seriji A 2001. godine, a najbolju sezonu imao je 2004/05, kada je odigrao 37 utakmica i postigao 21 pogodak. Za reprezentaciju Italije odigrao je 20 utakmica uz tri data gola.

2024 © - Vesti online