Ponedeljak 21.02.2011.
01:14
Vestionline

Vanredni izbori loši za Srbiju

"Vladajuće stranke jasno razumeju da bi nestabilnost Vlade u najmanju ruku skrenula Srbiju sa puta ka EU. Smatram da je bilo pozitivno iznenađenje što je pronađeno rešenje koje je u osnovi omogućilo Vladi da nastavi sa svojim poslom", kazao je Mas u intervjuu za ’’Blic’’.

Nestabilnost bi sklonilo Srbiju sa puta ka EU: Volfram Mas
 

Mas je dodao da ostavke ministara i sve što se u Vladi Srbije dešavalo protekle nedelje ne mora nužno da ima negativni efekat na približavanje Srbije EU.

Nemački ambasador istakao je da su poslovni ljudi izuzetno osetljivi na političke vesti i da su ga neki od njih zvali i pitali da li postoji razlog za zabrinutost.

"Rekao sam im da nema razloga za brigu, jer je Vlada pronašla izlaz i da nema potrebe da drugačije sude o ulaganjima u Srbiju", kazao je Mas.

On je ocenio da Srbija ima dobre šanse da proceduru za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU završi do kraja godine, ali da ima još "velikih tema koje treba rešiti".

"Rekao bih da je Srbija veoma dobra kada je u pitanju pisanje zakona i propisa, ali ima još mnogo da se radi na polju primene propisa i tu se treba više potruditi", poručio je nemački ambasador.

2024 © - Vesti online