Ponedeljak 21.02.2011.
00:42
J. L. Petković - Vesti

Todorović: Kultura u kutiji za cipele

Gostujući u emisiji ''Slobodno srpski“ koja se svake nedelje emituje na mreži srpskih TV stanica na Kosmetu - Mir, Most, Herc i Puls, Todorović je pričao o nehumanim uslovima u kojima radi sa kolegama, kao i da je posle dugogodišnjeg potucanja umetnika prištinskog Narodnog pozorišta, Ministarsvo kulture odlučilo da ih skući izdvojivši 25 miliona za izgradnju objekta u Kosovskoj Mitrovici. Međutim, od toga nije bilo ništa.

Radimo u nehumanim uslovima: Nenad Todorović

- Tri ili četiri miliona koje smo dobili potrošili smo na idejni projekat, jer se radi o objektu od 3.500 kvadrata. Kada smo na osnovu raspisanog tendera završili sa tom

Nema ni za ručak


Odgovarajući na pitanje novinara zašto glumici na poslednjoj turneji nisu gostovali u Gračanici, Nenad Todorović je objasnio da u nekim situacijama je red i da se nekako plati glumcima za njihov rad.


- Recimo, da se plati bar ručak. Kontaktirali smo lokalnu samoupravu, ali su nam odgovorli da nemaju da plate ručak, da su u dugovima i u minusu. I mi nećemo doći dok nas ne zovu, odgovorio je Todorović.

fazom, sve je stalo. Mislim da se radi o ujedinjenim faktorima koji se zovu svetska ekonomska kriza, ne preterana zainteresovanost države i lokalne samouprave. Mi to sami nismo ni mogli da započnemo, kaže Todorović.

Prištinsko Narodno pozorište čuveno je i po tome što je jesenas napravilo neuobičajenu turneju gostujući po kosmetskim mestima u kojima žive Srbi. U selu kod Uroševca igrali su samo za jednu staricu - baka Smilju.

- Bez obzira gde smo igrali reakcije su bile iste. Mislim da je to najbolje opisala jedna žena iz Peći koja nam je poručila- samo nam dolazite da imamo sa kim da pričamo, dodaje Todorović koji je direktor tog pozorišta od 2004. godine. Ispričao je i da je tu dužnost preuzeo u jednom niškom kafiću, te da mu je pozorište ''bukvalno dato u ruke sa jednom kutijom za cipele u kojoj su bile kopije radnih knjižica“.

2024 © - Vesti online