Nedelja 20.02.2011.
08:15
Blic

Izgradnja turske bolnice u Beogradu

Plan je i da se zaposle naši lekari, kao i sve potrebno medicinsko osoblje, kaže za “Blic” Severdžan Eralp, iz bolnice ''Adžibadem“, koji je supervizor za balkanske zemlje.

Prema projektu, bolnica bi bila napravljena pored zgrade KBC “Bežanijska kosa”.

Za sada, ne odustajemo od Bežanijske kose: Prof. dr Đem Alhan
 

Međutim, od pre tri godine postoji projekat koji je potpisalo rukovodstvo KBC ''Bežanijska kosa“, Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) i Ministarstvo zdravlja da se izgradi novi centar za radioterapiju pored stare zgrade bolnice. Odatle potiče i ideja da se tu izgradi privatna bolnica.

Međutim, kako “Blic” saznaje, ta parcela ima vlasnika, tako da se trenutno oko toga pregovara.

- Za sada ne odustajemo od lokacije na Bežanijskoj kosi. Mi imamo određene standarde i projekat i gradnju radiće naša firma iz Turske, koja je inače gradila bolnice u Istanbulu, Kazahstanu i Kairu - objašnjava Erlap.

Istanbulska bolnica “Adžibadem” ima sklopljen ugovor sa RZZO. U nju se šalju srpski pacijenti na operacije na srcu kako bi se liste čekanja u našim bolnicama rasteretile.

- Investirali bismo u izgradnju centra za kardiohirurgiju i radioterapiju, jer to Srbiji nedostaje. Bolnica bi imala dve najsavremenije operacione sale za kardiohirurgiju, a plan je da se kupe i dva linearna akceleratora za radioterapiju - ističe Erlap.

U Srbiji boravi i kardiohirurg bolnice „Adžibadem“ prof. dr Đem Alhan, koji je operisao naše pacijente.

- Ovde infrastruktura nije dovoljno razvijena. Najbolje je povećati broj bolnica kako bi se smanjila lista čekanja - precizira on.

2024 © - Vesti online