Subota 19.02.2011.
18:54
Vestionline, smedia

"Grobari" i "Delije" sklopili pakt!

Navijači se ujedinjuju u borbi za pravdu

Sporazum o saradnji i prekidu svih međusobnih sukoba trajaće godinu dana, a cilj mu je između ostalog i rušenje aktuelne vlasti! 


Povod za takvu odluku bila je presuda za ubistvo navijača Tuluza, Brisa Tatona, posle koje je 12 navijača Partizana osuđeno na kaznu od ukupno 240 godina zatvora.

Podsetimo, "Delije" su se solidarisale sa "Grobarima" posle presude, poučene iskustvom njihovog člana Uroša Mišića, koji je osuđen na 10 godina zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića, piše Alo.

Na sastanku navijačkih grupa odlučeno je da se prekine sa sukobima i prozivkama i da se iz navijačkih grupa izbace svi oni koji u narednih godinu dana budu organizovali tuče navijača.

Navijači tvrde da je cilj svega ovoga svrgavanje vlasti, koju će napadati i prozivati u svim prilikama, ali će cela akcija biti nestranačka i nereda na sportskim manifestacijama neće biti.

Pokrenuta je i inicijativa da se sve organizovane navijačke grupe zajednički priključe "asocijaciji evropskih navijača" i uđu u evropske forume.

2024 © - Vesti online