Subota 19.02.2011.
16:32
Beta

"LDP neće u vladu pre izbora"

Dok se Vlada Srbije ne rekonstruiše LDP neće ulaziti u istu
 

Jovanović je novinarima u Beogradu uoči početka sednice Skupštine gradskog odbora LDP-a rekao da je u razgovoru sa liderima vladajuće koalicije poručio da će LDP podržati "evropske zakone" u Skupštini Srbije, ali da u Vladu može da uđe tek posle izbora.

Jovanović je istakao da je razgovarao sa liderima vladajuće koalicije iz Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije i G17 plus i da im je poručio da za ostale probleme "moraju da pronađu rešenje na drugom mestu".

"Ne učestvujemo u razgovorima o rekonstrukciji Vlade i u Vladu jedino možemo da uđemo posle izbora", rekao je Jovanović i dodao da LDP smatra da je pre raspisivanja izbora potrebno usvojiti novi zakon o finansiranju političkih stranaka i reformisati izborno zakonodavstvo.

"Razgovarao sam sa predsednicima Demokratske stranke (Boris Tadić), Socijalističke partije Srbije (Ivica Dačić) i G17 plus (Mlađan Dinkić)", rekao je Jovanović i naveo da su lideri vladajuće koalicije dužni da obaveste građane o situaciji u državi i šta nameravaju da preduzmu.

Upitan o sadržaju tih razgovora, Jovanović je rekao da su ga lideri vladajuće koalicije obavestili o političkoj situaciji.

"Nije bilo nikakvih ponuda na stolu", rekao je on.

Sednici Skupštine Gradskog odbora LDP-a Beograd u Domu omladine prisustvuju i predsednici gradskih odbora Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, Dragan Đilas i Aleksandar Antić.

2024 © - Vesti online