Subota 19.02.2011.
11:13
Vestionline

Možda nam EU nametne priznanje KiM

''Moguće je da neke od članica EU koje su priznale Kosmet i koje su promoteri njihove nezavisnosti nametnu takav uslov u nekom momentu. Naš odgovor je jasan, ali kao država moramo da učinimo sve da do takvog zahteva ne dođe'', istakao je Stefanović u intervjuu za ''Pres''.

Dužni smo da rešimo probleme naših sugrađana: Borislav Stefanović
 

On je objasnio da je država dužna mora da reši probleme ljudi sa Kosmeta, koji se vuku već decenijama i opterećuju Srbiju.

U pregovore sa Prištinom se, kako kaže, ulazi na jedan nov način koji je dosta fleksibilan i kreativan sa željom da se, pre svega, postigne dogovor za normalan život i sigurnost Srba na Kosovu i da se na trajan način reši neregulisano pitanje južne srpske pokrajine pre ulaska u EU.


Šef srpskog pregovaračkog tima, kaže da je u razgovoru sa ljudima koji žive na Kosmetu shvatio da se oni dnevno susreću s takvim stvarima kakve mi u užoj Srbiji ne možemo da zamislimo.


''Oni traže samo da im rešimo stvari koje ih svakodnevno opterećuju. Zbog toga ću učiniti sve da tim ljudima olakšam život, da Srbija u najboljem interesu zaokruži svoj prostor'', kaže Stefanović.

2024 © - Vesti online