Subota 19.02.2011.
10:45
Srna

''Škorpionima'' oduzimaju imovinu?

Tužilaštvo će tražiti da se oduzme imovina bivšim pripadnicima jedinice "Pivarski" Darku Jankoviću Pufti (39) i Goranu Saviću (42), okrivljenim za ratne zločine u Zvorniku, i pripadniku "Škorpiona" Aleksandru Mediću (43), osuđenom za pomaganje u ubistvu muslimana u Trnovu, piše "Blic".

Neću stati samo na ovome: Bruno Vekarić
 

Sumnja se da su ova trojica optuženih pljačkom stekla imovinu i da su kupovali zemljišta i kuće u Srbiji na imena roditelja, pa će Tužilaštvo za ratne zločine podneti zahtev za oduzimanje te imovine.

Tokom finansijske istrage utvrđeno je da Jankovićevi roditelji poseduju poljoprivredno zemljište i šume u Velikoj Kamenici i u Dobrači, stan od 78 kvadratnih metara u Kraljevu, te 12 akcija preduzeća "ATP- AD Kraljevo" i 99 akcija "Autotransporta" iz Kraljeva.

Njegovi roditelji su, kako navodi list, suvlasnici građevinskog, šumskog i poljoprivrednog zemljišta u Dobrači, kao i suvlasnici dve porodične kuće od 45 i 50 metara kvadratnih.

''Blic'' piše da će na udaru biti i imovina roditelja Gorana Savića u Koštunićima, gde su njegovi roditelji vlasnici zemljišta.

Istragom je utvrđeno da je Milenka Medić, majka pravosnažno osuđenog Aleksandra Medića, vlasnica kuće i zemljišta u Šidu, gde ima još jednu kuću i zemljište, kao i zemljište kod Adaševca i kod Berkasova. Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić ranije je najavio da će tužilaštvo uskoro podneti sudu prve zahteve za oduzimanje imovine, ali da tu "neće stati".

2024 © - Vesti online