Subota 19.02.2011.
06:43
Vestionline

Severna Afrika gori - klanje, bešenje i požari

Nezadovoljni Tunišani žele promene
 

Tunis: Zaklan poljski sveštenik

Jedan poljski sveštenik pronađen je mrtav u manastiru blizu glavnog grada Tunisa, sa prerezanim grlom, saopštilo je tunisko ministarstvo unutrašnjih poslova, okrivljujući za ovo ubistvo "grupu fašističkih ekstremista". Telo sveštenika (34) pronađeno je u garaži manastira u Manubi, prenosi AFP.


"Iza ovog zločina stoji grupa fašističkih terorista ekstremističke orijentacije", dodaje se u saopštenju ministarstva i naglašava da će počinioci zločina i njihovi saučesnici "biti oštro kažnjeni".


Libija: Demonstranti zapalili radio-stanicu

Demonstranti u Bengaziju, drugom po veličini gradu Libije, zapalili su sedište lokalne radio stanice, pošto se prethodno policija koja je obezbeđivala tu zgradu
povukla, navode svedoci i jedan neimenovani zvaničnik.


Policija se tokom dana povukla s položaja ispred radija, posle čega su demonstranti upali u zgradu i zapalili je, potvrdio je taj zvaničnik, ocenjujući da se radi o "zločinu protiv bezbednosti i stabilnosti zemlje".


Bengazi: Obešena dva policajca

U novim sukobima između protivnika vlasti i policije u libijskom gradu Bengaziju poginulo je najmanje 15 ljudi, a u gradu Al Baida demonstranti su obesili dvojicu policajaca, izjavili su očevici.

Tokom tri dana antivladinih demonstracija u Libiji poginulo je 46 ljudi, saopštila je danas organizacija za ljudska prava "Amnesti internešenel", iako zvaničnog bilansa nastradalih još nema.


Pozivajući se na bolničke izvore u bolnici u Bengaziju, centru nasilja, "Amnesti internešenel" navodi da je u većini slučajeva reč o prostrelnim ranama u predelu glave, grudi i vrata.

2024 © - Vesti online