Subota 19.02.2011.
08:00
She.hr

Otarasite se mitisera

Domaći preparati su mnogo zdraviji za kožu od kupovnih

Kako je koža stalno tretirana kojekakvim neprirodnim kozmetičkim proizvodima koji ponekad više štete, nego pomažu koži - korisnije je napraviti prirodne domaće prieparate za lice. Tretirajte kožu prirodnim putem i dajte joj vremena za regeneraciju.


1. Piling od meda i limuna

Pomešajte med, so i isceđeni limun i nanesite na lice. Masirajte lice od 5 do 10 minuta. Za izuzetno masnu kožu u smesu ubacite dve kašike jogurta.

2. Maska od belanaca

Odvojite belance od jajeta i od njega napravite penu. Nakon toga dodajte dve kašike kukuruznog brašna i dobijenu smesu nanesite na lice. Ostavite da deluje pola sata i isprerite mlakom vodom. Rezultat će biti mekana i nežna koža bez mitesera.

3. Lekovitost bosiljka

Nekoliko listova bosiljka stavite u vodu i prokuvajte i pustite da se ohladi. Umočite vatu u smesu bosiljka i nežno nekoliko puta obrišite lice.

4. Limun

Jedan od najjednostavnijih načina rešavanja akni je uz pomoć limuna. Iscedite limunov sok - namažite lice i ostavite da deluje preko noći. Ujutro operite lice mlakom vodom.

5. Maska od krompira

Izrendajte krompir u posudu, dodajte vodu i smesu nanesite na lice. Ostavite da stoji 10 minuta pa nakon toga isperite. Krompirova maska će pomoći kod čišćenja dubinskih mitesera.
 

2024 © - Vesti online