Sreda 02.12.2009.
14:01
vestionline

Britanski mediji u akciji

"Rokada" na "Old Trafordu"?

Ferguson (67) je ranije izjavio da će da ostane menadžer Mančester Junajteda sve dok bude imao želju da i dalje vodi klub.

Britanski mediji tvrde da će škotski stručnjak u narednih nekoliko sezona da donese odluku da završi trenersku karijeru. On je nedavno rekao da je Murinjo pravi čovek za klub iz Mančestera, a da "jedino Portugalac može da dostojno zameni Fergusona", dodaju ostrvski mediji i navode da je Škot sa klubom osvojio 12 titula u Premijer ligi, pet FA kupa i dve Lige šampiona.

Zbog niza loših i neubedljivih igara Intera u Ligi šampiona, italijanski mediji su pisali o Murinjovom navodnom otkazu u skorije vreme i o tome da je predsednik kluba Masimo Morati "već našao zamenu za njega".

"Pročitao sam da su mi već našli zamenu u Interu. To za mene uopšte nije problem. Ako me otpuste, naći ću posao u roku od nedelju dana", rekao je u svom stilu portugalski stručnjak.

Murinjo je na konferenciji za štampu posle trijumfa nad Fiorentinom "pecnuo" najveće rivale Milan i Juventus zbog pisanja medija kako je poraz Intera od Barselone loš po italijanski fudbal.

"Jeste, loš je, ali ne tako loš kao porazi u Bordou ili od Ciriha kod kuće", naglasio je trener Intera ponosan na plus sedam i osam bodova koliko klub iz Milana beži na tabeli najbližim pratiocima.

Iako Inter igra odlično u italijanskom šampionatu, još uvek nije obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona, a za to će im biti potreban makar jedan bod iz poslednje utakmice grupnog takmičenja protiv kijevskog Dinama na "Đuzepe Meaci".

Murinjo je pre milanskog kluba vodio je Čelsi, Porto, Ljeiriju i Benfiku.

2024 © - Vesti online