Petak 18.02.2011.
12:43
Vestionline

Roditelji ubijene dece iz Goraždevca razočarani

Među ubijenima bio je i 12-godišnji Pana Dakić

Ta odluka uznemirila je i obeshrabrila roditelje i rodbinu poginulih dečaka i tada teško ranjenih još desetak dečaka i devojčica, koji su se bezbrižno kupali u reci nadomak sela i sve koji smatraju da svaki zločinac mora odgovarati za zločin koji je počinio.

"Još kada su deca u pitanju, treba stvarno biti neizmerno bezosećajan i bezobziran, pa da vas ovakva vest ostavi ravnodušnim", ističe se u saopštenju.

Porodice kosmetskih žrtava strepe da nema dobre volje da se zločini nad Srbima i nealbancima uopšte počnu istraživati, a njihova nada da će se nešto promeniti posle usvajanja Izveštaja Dika Martija i Rezolucije o nelegalnoj trgovini organima na Kosmetu ovom je odlukom poljuljana i pitaju se šta i za koga radi Euleks?

Udruženje podseća da je nepoznata i nerazjašnjena sudbina više od 512 kidnapovanih Srba i nealbanaca i da više od 2.500 porodica kidnapovanih i ubijenih nemaju informacije o stradanju njihovih najrođenijih i sa čijim se organima trgovalo, upitavši kakvu poruku šalje Euleks sada kada se od njega očekuje da pokrene nove istrage?

Udruženje veruje da će se o tome ozbiljno zapitati oni koji međunarodne misije šalju na Kosmet sa valjda jasnim mandatom i obavezom da izvršavaju zadatke koji su im povereni.

2024 © - Vesti online