Subota 19.02.2011.
08:00
Sarajevo-x

Internet potisnuo ostale medije

Internet postaje glavno sredstvo informisanja
 

"U novinama možete da pročitate ono što je juče pisalo na internetu", jedna je od novijih polušaljivih definicija novina u Nemačkoj.

Novinama na kioscima nije lako otkada moćni internet-portali, kao što su "Špigel onlajni" (Spiegel Online) ili "Bild onlajn" (Bild Online) maksimalno pokrivaju sve bitne i nebitne događaje.

Ali, nije lako ni drugim medijima, kao što su radio i televizija.

Nijedna ozbiljna kuća ne može da se zamisli bez svoje ponude za internet. Urednici koji su se ranije bavili jasno definisanim poslovima u okviru jednog medija, postali su "devojke za sve", što i traži internet, jer se na internet "kače" i tekstovi, i audio-fajlovi, i slike, i video snimci, a sve to treba da bude uobličeno u jedinstven i prepoznatljiv dizajn.

"Još nema ni konkretne definicije za to što sada radimo. Ja za sebe kažem da sam programer internet-prezentacije i veb-dizajner", tvrdi Jirgen Štrabag, urednik na jednom velikom internet portalu.

O važnosti video sadržaja na internetu dovoljno govori podatak da njih koristi 65 odsto "surfera" – na socijalnim mrežama je "samo" njih 40 odsto.

Veliki portali maksimalno koriste tehničke mogućnosti interneta koje ih dodatno izdvajaju od ostalih medija, naprimer, bogato opremljene interaktivne grafike.

2024 © - Vesti online