Sreda 02.12.2009.
09:02
Vestionline

Najsrećnija dok je imala 216 kilograma

Pre operacije...
Operacija, koja je državn zdravstvo koštala 10.000 funti, učinila ju je samo ružnijom i nesrećnijom, tvrdi mlada Melisa tri godine kasnije.


"Znam da zvuči nezahvalno, međutim, bilo mi je draže moje telo kada sam bila debela. Barem je bilo čvrsto i zaobljeno, a ne obešeno i mlohavo. Sada mi samo koža visi, a ja moram da je krijem jer izgleda užasno. Zdravstveno osiguranje mi neće pokriti uklanjanje viška kože, a ja nikada neću uspeti da uštedim 20.000 funti za privatnu operaciju“, žali se 19-godišnjakinja i dodaje kako joj je operacija možda spasila život, međutim, sada želi da je nikada nije prihvatila.


Zdravstvena situacija tinejdžerke pre hirurške intervencije bajpasa želuca bila je vrlo opasna. Prvi srčani udar doživela je već sa 15 godina. Iako je isprobala različite dijete i pilule nikako nije uspevala da smanji prosečni dnevni unos hrane koji je iznosio 15.000 kalorija.


"Bila sam srećna samo kada sam jela“, priseća se Melisa. “Svaki dan bih pojela osam čokoladica, 10 pakovanja čipsa i nekoliko sendviča. Sav džeparac trošila sam na hranu“.


Posle bajpasa više nije mogla da jede velike obroke. Ubrzano je mršavila, međutim, s otapanjem kilograma nestajala je i njena samouverenost. Nadala se da će jednog dana, kada smrša moći da obuče bikini no sve se više morala skrivati jer joj je koža postala naboranija nego kod 90-godišnjih starica.

...I posle operacije


"Pomisao da ću ovakva morati da živim ostatak života jednostavno me uništava“, kaže nesrećna Britanka.

2024 © - Vesti online