Sreda 16.02.2011.
22:13
Blic

Fidel Kastro je srpskog porekla!?

Spisateljica Dragoslava Koprivica želi da dokaže da je kubanski lider poreklom Srbin
 


Autorka se u svom delu upustila u poduhvat da dokaže Kastrovo srpsko poreklo, na osnovu etimološki izvedenog zaključka, da ukoliko je Kastro izjavio da je poreklom Kelt iz Galicije u Španiji, to po automatizmu za istoričare znači da je poreklom bio Srbin.

Građa za knjigu su intervjui sa Fidelom Kastrom stranih autora, pošto se Koprivica nikad nije lično srela sa glavnim junakom.

"Kad kažem besmrtni Kastro i srpski rod, mislim na falsifikate i kontrolisanu istoriju civilizacije. Ali, Kastro je izjavio da je njegov otac Kelt. Kelti su Srbi. Ludilo? Ako zaronite dublje, bili sardina ili ajkula, izgnjuraće te iz tog ludila čvrst sistem. Srpsko keltska idila nije okončana dok hemija čini svoje. Kastrov otac je Angel Kastro. Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović", napisala je Koprivica.
 

Dragoslava Koprivica je veliki deo života provela u Francuskoj, autor je velikog broja eseja, pripovedaka kao i knjiga "Osvajanje Erosa", "Skice za novo doba“, "Dionizijski tromb“ i "Ljubavni let“.

2024 © - Vesti online