Sreda 16.02.2011.
16:23
Blic

Srpskom Pakistancu prećeno smrću na "Limundu"

Sajt "Limunda" će biti srušen ako se pretnje nastave
 

Upravi "Limunda" je prećeno da će sajt biti srušen ukoliko Mouafaku bude dozvoljeno da koristi njegove usluge. Administratori "Limunda" su, pod pritiskom, ukinuli nalog Mouafaku i njegovim sinovima, što je jasan signal da se ucena isplati, navodi se u saopštenju nevladinih organizacija.


Dodaje se da je početkom februara Mouafaka dobio poruke kao što su: "Vrati se u Pakistan, za tebe ovde nema mesta", "Muslimančino dosta smo vas ubili na Kosovu, ali očigledno nismo sve", "Srbija Srbima, Balije gde im je i mesto, pod zemlju", "Oči ćemo ti vaditi usoljenom kašikom jedno po jedno".


"Obećavali su da će srušiti sajt ako me 'Limundo' pusti da radim, što se pokazalo kao istinito, jer su istog dana kada sam sramno suspendovan da bi se udovoljilo zahtevima ucenjivača, nekoliko sati pre toga onemogućili rad Limunda na nekoliko minuta. Porodica i ja smo u strahu, ne spavamo, ne jedemo, narušeno nam je mentalno i psihičko zdravlje", izjavio je Mouafak.


Među potpisnicima saopštenja su Inicijativa mladih za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo, Žene u crnom, Helsinški odbor za ljudska prava.

2024 © - Vesti online