Sreda 16.02.2011.
16:08
Vestionline

Zbog štrajka duža školska godina

Radne subote ili duža školska godina, đacima se ne mili ni jedno ni drugo
 

Direktori škola predali su školskim upravama planove nadoknade gradiva propuštenog za vreme štrajka, koji do petka treba da budu dostavljeni i potom odobreni u Ministarstvu prosvete. Za svaku školu ponaosob utvrdiće se kako će nadoknaditi izgubljeno, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Prva beogradska gimnazija bila je u potpunoj obustavi rada od 28. januara do 9. februara i treba da nadoknadi devet radnih rada, rekao je direktor gimnazije Aleksandar Andrejić.

Beogradska Osnovna škola "Braća Baruh" takode treba da nadoknadi nekoliko radnih dana, što će najverovatnije biti učenjeno kroz radne subote ili sažimanjem gradiva. Jedna od opcija je da se svakog radnog dana nadoknađuje po jedan izgubljeni čas, rekao je direktor škole Dragomir Ivanović i naveo da je škola i dalje u zakonitom štrajku.

Predstavnici vlade i sindikata prosvete imali su u ponedeljak neuspešnu rundu razgovora o novom predlogu protokola o zaradama, koji su sindikati uputili 11. februara. Pregovori se nastavljaju u petak, a zahtevi prosvetnih radnika treba da budu tema današnjeg sastanka sindikata i delegacije MMF-a, koja boravi u našoj zemlji.

2024 © - Vesti online