Utorak 01.12.2009.
22:38
Tanjug

Libija: Švajcarci osuđeni na 16 meseci zatvora

Libijski vođa Moamer Gadafi, koji nema veze sa pomenutim slučajem. Međutim...
 


Rašid Hamdani, službenik građevinske firme, i Maks Geldi, rukovodilac libijske filijale švedsko-švajcarske firme ABB, treba takođe da plate kaznu od po 2.000 libijskih dinara (1.671 dolara). Oni imaju i pravo na žalbu.

Dva Švajcarca se nalaze u švajcarskoj ambasadi u Tripoliju. Oni od jula 2008. godine imaju zabranu da napuste Libiju, koja je izdata ubrzo nakon hapšenja u Ženevi Hanibala, sina libijskog vođe Moamera Gadafija, zbog lošeg postupanja prema službenicima hotela u kojem su odseli, podsetio je Rojters.

Libijska vlada tvrdi da slučaj dvojice Švajcaraca nije povezan sa slučajem Gadafijevog sina Hanibala u Švajcarskoj, koji je zaključen pošto su tužioci povukli tužbu.

Para vrti tamo gde burgija ne može...

Hapšenje Hanibala Gadafija izazvalo je diplomatski spor između Libije i Švajcarske. Libija je nekoliko dana posle toga prekinula isporuke nafte Švajcarskoj i povukla iz njenih banaka više od pet milijardi dolara.

Švajcarski predsednik Hans-Rudolf Merc došao je u avgustu u posetu Tripoliju i javno se izvinio Libiji zbog hapšenja Hanibala Gadafija i njegove supruge.

2024 © - Vesti online