Sreda 16.02.2011.
12:50
Srna

Amfilohije: Volim Dubrovnik i idem tamo

Amfilohije: Crna Gora nagovorila Dubrovčane na ovo

"Ja sam stari gost grada Dubrovnika, koga izuzetno poštujem i koga sam posećivao od studentskih dana. Odlazim i prolazim kroz njega, kako do sada, tako i ubuduće", poručio je mitropolit Amfilohije.

On je izrazio sumnju da je odluka dubrovačkih vlasti da se pobune protiv njegovog dolaska za Dane pravoslavlje instruisana iz Crne Gore.

"Taj 'ijed', koji nije 'ijed' grada Dubrovnika i Dubrovčana, već je odavde iz Crne Gore, imam za to pouzdane podatke, posijan je ovih dana i prenio se na one najgore u Dubrovniku, a ne na Dubrovčane. Pa su to što je odavde posijano sjeme oni vratili protiv mitropolita crnogorskog", rekao je mitropolit Amfilohije za list "Dan".

Dubrovački vetrani čekali Amfilohija sa lecima 
Iz Kabineta predsednika Sabora Hrvatske Luke Bebića diplomatskim kanalima sugerisano je mitropolitu Amfilohiju da odustane od puta u Dubrovnik.

Mitropolit Amfilohije nije prisustvovao sinoćnjem otvaranju Međunarodne skupštine pravoslavlja u Dubrovniku, a pred početak skupa nekoliko udruženja veterana je u centru grada delilo letke na kojima je pisalo da Amfilohije nije dobrodošao u taj grad zbog učešća u, kako su naveli, agresiji na Hrvatsku. Uz njegovu sliku, veterani su držali i slike haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića, javili su hrvatski mediji.

2024 © - Vesti online