Utorak 01.12.2009.
22:53
Vestionline, Tanjug

Bekenbauer: Favoriti su Španci, a ne Brazilci

"Za mene su Španci najveći favoriti. Smatram da u ovom trenutku imaju najbolju reprezentaciju u Evropi, a možda i u svetu", izjavio je Bekenbauer, koji je jedini do sada osvajao titule prvaka sveta kao igrač i kao selektor.

Legendarni "Kajzer Franc" je bio stub nemačkog nacionalnog tima koji je trijumfovalo na šampionatu 1974, a kao selektor doveo je fudbalere te zemlje do titule 1990.

Bekenbauer je naveo da mu se ne sviđa stil igre reprezentacije Brazila pod vođstvom selektora Dunge, bez obzira što će petostruki svetski šampioni i u Južnoj Africi biti glavni kandidati za osvajanje trofeja.

"Brazil je sinonim za atraktivan, napadački fudbal i sećam se da su tako 1970. igrali Karlos Alberto i Pele. Sa sadašnjom njihovom reprezentacijom to nije slučaj i ne dopada mi se način na koji igraju. Imaju samo jednog napadača, Kaku, iza kojeg je Robinjo, a Robinjo može da igra u cirkusu jer uopšte nije timski igrač", rekao je Bekenbauer.

"Dunga je ljut na mene, jer to govorim javno, ali žao mi je. Za mene je Brazil sinonim za napadački fudbal i postizanje golova, a ne ekipa u kojoj se napadači kontrolišu. Zato smatram da neće daleko stići i moj favorit je španija", poručio je Bekenbauer.  

2024 © - Vesti online