Utorak 15.02.2011.
23:38
Beta, Vestionline

Kosmet: Nov saziv parlamenta 21. februara

Nov saziv kosmetskog parlamenta biće inaugurisan tri dana pre prvobitne najave
 

Na dnevnom redu sednice 21. februara biće izbor novog predsednika i pet potpredsednika Skupštine. Kandidat za predsednika skupštine je generalni sekretar Demokratske partije Kosova Jakup Krasnići, koji je i do sada obavljao tu dužnost.


Predsednik skupštine i vršilac dužnosti predsednika Kosmeta Jakup Krasnići je prošle sedmice na sastanku sa predsednicima parlamentarnih stranaka na Kosmetu saopštio da će inauguracija novog saziva biti održana 24. februara.


Promena datuma konstituisanja novog saziva skupštine usledila je pošto su stvoreni uslovi za koalicioni sporazum između Demokratske partije Kosova i Alijanse novo Kosovo, po kojem će predsedniku ANK Bedžetu Pacoliju biti ponuđeno mesto predsednika Kosmeta.


EU nije odlučila da suspenduje povlastice Kosmetu

Kancelarija za vezu Evropske komisije (KVEK) u Prištini saopštila je a EU nije odlučila da prekine trgovinske povlastice za Kosmet.

"Evropska komisija je 22. februara 2010. godine usvojila predlog za produžetak samostalnih trgovinskih mera do 31. decembra 2015. godine", navodi se u saopštenju KVEK-a povodom skupa nevladine Koalicije za demokratiju u Prištini na kojem je zatraženo da se ne uvodi ekonomska blokada za Kosmet.

2024 © - Vesti online