Utorak 15.02.2011.
17:17
Vestionline

Palma: Da promenimo više od pet ministara

Dragan Marković Palma
 

"Mislim da će u roku od 20 dana biti izabrani novi ministri i postavljeni na funkcije smenjenih, a to znači negde preko pet, a koji su i iz kojih partija, saznaćemo vrlo brzo", rekao je Marković novinarima na svečanosti povodom krsne slave JS - Sretenja i obeležavanja sedme godišnjice postojanja te stranke.


Napominjući da će JS, koja je deo koalicije SPS-PUPS-JS, podržati rekonstrukciju republičke Vlade, Marković je objasnio da pod tim ne podrazumeva smanjenje broja ministara nego "smenu nekih ministara za koje smatramo da su loše radili".


On je dodao da u svojoj beležnici ima imena dvojice "kandidata" za koje smatra da bi trebalo da budu smenjeni, ali je napomenuo da će to saopštiti "tamo gde treba".


Povodom smenjivanja potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića, Marković je istakao da koalicija SPS-PUPS-JS podržava taj predlog premijera Cvetkovića i dodao da je dobro to što je i Dinkić prihvatio da se povuče i da umesto njega bude izabran neko drugi iz G 17 plus.


Dačić: Nema razloga za vanredne izbore

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora sve dok državni organi funkcionišu i dok postoji parlamentarna većina.

Dačić je potez premijera Cvetkovića ocenio kao potez sa političkim rizikom, ali principijelan.

"On je bio neminovan i iznuđen i mora da pokaže da li u Vladi ima jedinstva ili ne. Takođe, mislim da taj potez nije imao za cilj izazivanje vanrednih parlamentarnih izbora i zato je koalicija SPS-PUPS-JS podržala premijerovu odluku i DS", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online