Utorak 15.02.2011.
10:18
Vestionline

Pešić neće, Muta hoće

Dosadašnji selektor Srbije Dušan Ivković povukao se juče sa ove funkcije.

Svetislav Pešić

"U ovom trenutku nisam slobodan, a ni spreman za razgovor o tome. Niko iz Saveza nije sa mnom razgovarao ni o prošlosti ni o budućnosti. Siguran sam da ljudi nisu mesecima sedeli skrštenih ruku, verovatno su razgovarali i sa Dudom o tome ko bi mogao da dođe umesto njega", rekao je Pešić, koji ima ugovor sa Valensijom do kraja sezone.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić kaže da je zaslužio da bude selektor Srbije.

"Treba da postoji neki red, pet godina sam radio sa Željkom Obradovićem kao drugi trener. Reprezentacija je moja obaveza. Ne samo moja već svakog trenera u Srbiji. Ipak, teško će biti svakome ko sada dođe. Ako bude šesti na EP u Litvaniji, svi će pitati zašto ste oterali Dudu. Niko ga nije oterao, ponestalo mu je patriotizma. Treneri bez posla koriste reprezentaciju da ih izbaci, a kada nađu milionske ugovore, odlaze. Muta to nikad ne bi uradio", rekao je Nikolić i dodao:

Miroslav Nikolić

"Da se razumemo, meni je krivo što Duda ne ostaje do Olimpijskih igara u Londonu. Rekao sam i ljudima iz saveza da su morali da nađu pare za Dudu, kako ne bi mogao da raskine ugovor. Sada bi i predsednik KSS Dragan Kapičić trebalo da ode. Kada padne trener, pada i kabinet". 

2024 © - Vesti online