Utorak 15.02.2011.
11:08 >> 14:49h
Beta

Iz voza se izlila hlorovodonična kiselina

Vatrogasci se ispiraju vodom posle rada sa hlorovodoničnom kiselinom
 

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da je
hlorovodonična kiselina iz oštećene cisterne na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu pretočena u dve autocisterne i da nema opasnosti po zdravlje stanovnika.

Marić kaže da je kiselina pretočena u dve autocisterne i da su one krenule ka Kragujevcu.

Iz oštećene cisterne na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu noćas je iscurelo "par litara" hlorovodonične kiseline, saopštilo je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Uzrok curenja kiseline je korozija na cisterni u kojoj se nalazilo oko 50 tona hlorovodonične kiseline.

"U toku cele noći su vršena merenja u vazduhu i nijednog trenutka životi građana Beograda nisu bili ugroženi", rekao je Marić.

Marić je dodao da će istražni organi policijske Uprave za grad Beograd obaviti uviđaj.

On je rekao da su u sprečavanju posledica curenja hlorovodonične kiseline učestvovala 32 pripadnika vatrogasno-spasilačke brigade, veliki broj specijalnih vozila, kao i vatrogasni brod.

U kompoziciji koja je u Železničku stanicu Beograd stigla iz Rumunije, bilo je oko 50 tona hlorovodonične kiseline, ali je zahvaljujući brzoj reakciji zaposlenih na železnici i vatrogasaca iscurela mala količnina opasne materije. Voz sa 12 cisterni iz Rumunije išao je za Kragujevac, a curenje se desilo u četvrtom vagonu u nizu, koji je izdvojen na poseban kolosek.

2024 © - Vesti online