Sreda 21.10.2009.
13:50
Tanjug

Policija i dalje traga za kokainom

Deo kokaina u akciji "Balkanski ratnik" zaplenjen je na jahti "Maui" u Urugvaju, ali policija pokušava da nađe još 20 kesa sa tom drogom
 


Dačić je rekao da Specijalno tužilaštvo vodi istragu o tome, a da će MUP preduzeti sve potrebne mere u okviru svojih nadležnosti, podsetivši da je u utorak uhapšeno nekoliko osoba.

Posle razgovora sa ambasadorom OEBS-a u Srbiji Dimitrisom Kipreosom, Dačić je rekao novinarima da zaplena kokaina u međunarodnoj akciji ukazuje na značaj regionalne saradnje policijskih i bezbednosnih struktura. Ministar je takođe istakao da je to bila najveća, ali ne i prva akcija u kojoj su, u saradnji policija i bezbednosnih službi više država, otkrivene velike količine droge.

U međunarodnoj policijskoj akciji "Balkanski ratnik", u kojoj je učestvovala i srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA), protekle nedelje je zaplenjeno više od dve tone kokaina, a traga se za još 20 kesa sa tom drogom. Kokain je zaplenila urugvajska policija na jahti "Maui", koja je plovila pod britanskom zastavom u luci Santjago Vaskez, na ušću reke Santa Lusija, 25 kilometara zapadno od Montevidea.

Do sada je u Srbiji uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su umešane u međunarodni šverc kokaina.

2024 © - Vesti online