Utorak 15.02.2011.
03:13
Blic

Ministrima iz G17 se ljuljaju fotelje

Vlada Srbije uskoro u mnogo drugačijem sastavu?

Ipak, u vrhu DS-a i SPS-a postoji sumnja da je razlog za ostanak u Vladi ministara G17 plus isključivo ekonomski, pošto bi izlazak iz Vlade značio ispadanje G17 plus iz vlasti i na drugim nivoima, saznaje "Blic" iz izvora u ove dve stranke.


"Bojim se, da je cilj ostanka ministara G17 samo dalja destabilizacija Vlade i pokušaj da dovedu do njenog pada. Nas neće iznenaditi da će svaki trenutak koristiti za miniranje drugih u predizbornoj godini," navodi "Blic" reči jednog od DS-ovih ministara i dodaje ocenu da Dinkićeva smena pokazuje spremnost kolacije DS-SPS i za vanredne izbore.
 

Dačić: Logična posledica

 

Šta je tražio, to je i dobio: Ivica Dačić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će socijalisti u parlamentu podržati predlog koalicionog partnera Demokratske stranke za razrešenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića.

 

On je odluku premijera Mirka Cvetkovića ocenio kao logičnu posledicu onog što se dešavalo proteklih dana.


Dačić smatra da treba preduzeti sve da se zadrži aktuelni sastav parlamenta. ''Ako ne, onda - izbori i narod je vrhovni sudija'', rekao je Dačih novinarima, dodajući da se SPS sa svojim koalicionim partnerima, Jedinstvenom Srbijom i PUPS-om, ne plaši ni izbora.

2024 © - Vesti online