Ponedeljak 14.02.2011.
16:18 >> 17:04h
Beta, Vestionline

Opozicija složna: Smena Dinkića - put ka izborima

Foto - arhiva: Iz starih dobrih vremena, dok je Mlađan Dinkić bio dobar sa koalicionim partnerima
 

LDP: Vlada bez ideja

Liberalno-demokratska partija (LDP) smatra da je raspisivanje vanrednih izbora najkvalitetniji odgovor na nedostatak ideja Vlade Srbije, rečeno je beogradskim agencijama u LDP povodom pokretanja postupka za razrešenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića

LDP Čedomira Jovanovića prva reagovala na vest o smeni Dinkića

U LDP su, međutim, dodali da predsednik Srbije Boris Tadić, "ako ima neki plan, treba da ga saopšti javnosti".

"Obavestio sam jutros predsednika Borisa Tadića da Vlada nije u mogućnosti da funkcioniše i da treba da se zamene oni koji ruše njeno jedinstvo", rekao je premijer na konferenciji za novinare.

SNS: Ovakva garnitura više ne sme na vlast

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je da je odluka premijera Srbije da pokrene postupak za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića "put za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora".
 

Tomislav Nikolić i njenova SNS ubeđen da nas čekaju vanredni izbori

"Danas je izvesno da takva garnitura više nikada ne može biti na vlasti u Srbiji. Imate potpredsednika Vlade (Dinkića) koji optužuje premijera da je nesposoban i da se ni za šta ne pita. Kakva je to Vlada", upitao se Nikolić na konferenciji za novinare.


Nikolić je doveo u pitanje odnose u vladajućoj koaliciji i upitao kakva je to Vlada ako najveća stranka optužuje najmanju stranku da troši sav državni novac.


"Ubeđen sam da su (vladajuće stranke) toliko kivne jedna na drugu i da su toliko potrošile živaca građana da ćemo sigurno imati vanredne parlamentarne izbore", kazao je Nikolić.


SRS: Dinkić iznudio Cvetkovićevu odluku

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović ocenio je da je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić "iznudio" odluku premijera Mirka Cvetkovića da pokrene postupak za njegovo razrešenje.
 

Dragan Todorović iz SRS-a smatra da je Dinkić namerno izazvao ovakvu reakciju premijera

To se, prema Todorovićevim recima, moglo očekivati čim je Tomica Milosavljević podneo ostavku na mesto ministra zdravlja.


Todorović smatra da se ovakav ishod mogao očekivati još kada je Dinkivć izjavio da je obmanuo građane Srbije da će dobiti deonice u vrednosti od 1.000 evra i da je to uradio zbog predsednika Srbije Borisa Tadića.


On je takođe rekao da je "očigledno da Dinkić hoće po svaku cenu da uhvati mesto pred izbore, a da li će oni biti prevremeni ili 2012. godine, uopšte nije bitno" .

2024 © - Vesti online