Ponedeljak 14.02.2011.
15:21 >> 15:21h
Beta, Fonet

DSS: Rekonstruisati državu, a ne Vladu

I DSS će sa građanima na ulicu ako se ne otkaže NATO samit

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da "razmirice" u vladajućoj koaliciji dodatno ruše autioritet Vlade koja je već svojim "katastrofalnim" rezultatima dovela državu u "opštu bedu i beznađe".

"DSS se nada da će izbori biti u najskorijem roku jer ova vlast mora da ode i da krenemo ne u rekonstrukciju Vlade, nego u preko potrebnu rekonstrukciju države", kazao je Jovanović.

Jovanović je naveo da svi u vladajućoj koaliciji treba da snose političku odgovornost za stanje u državi i ocenio da "patetično deluju" pokušaji da se odgovornost prebaci sa jednih na druge.

"Svi u vladajućoj koaliciji od Borisa Tadića, preko Mlađana Dinkića, Ivice Dačića, sve do Dragana Markovića, odgovorni su za beznađe u kojem se našla država, i svi će oni morati da snose političku odgovornost za ovo katastrofalno stanje", ocenio je Jovanović.

Otkazati NATO samit u Beogradu

ProNATO politika mimo volje naroda tvrdi DSS

Na konferenciji za štampu DSS je zatražio od vlasti da otkaže najavljeno održavanje NATO samita u junu u Beogradu, a ako se to ne dogodi, pozvaće građane da da iskažu nezadovoljstvo takvom politikom, koja se vodi mimo volje naroda, rekao je potpredsednik DSS Miloš Jovanović.

On je rekao da je najavljeno održavanje NATO samita još jedan pokazatelj da se Srbija jasno približava Alijansi i cilj joj je da jednog dana bude član tog vojnog saveza, "koji i danas učestvuje u secesiji" jednog dela teritorije Srbije.

Kako je naglasio Jovanović, ukoliko najavljeni NATO samit bude održan u Beogradu, on neće predstavljati nikakvo priznanje Srbiji i njenoj vojsci, nego će biti "još jedno poniženje i velika sramota za državu i vojsku".

2024 © - Vesti online