Ponedeljak 14.02.2011.
18:42
Vestionline

Poginuli "surfujući" na krovu vagona

Mladalačka neopreznost završila tragično...
 

Prema rečima neimenovanog predstavnika, sinoć pre ponoći pronađen je leš jednog mladića na krovu prvog vagona voza na stanici "Kijevska", a na liniji između stanica "Kuncevska" i "Pionirska" na istoj liniji metroa pronađeno je beživotno telo drugog mladića. Obojica su bili studenti.

"Tokom istrage preliminarni je zaključak da su se studenti popeli na krov elektromotornog voza i zadobili povrede od udaraca u unutrašnjosti tunela", rekao je predstavnik moskovske policije agenciji Itar-Tass.

Izvor iz moskovskog metroa rekao je agenciji RIA Novosti da su se mladići posebno pripremali za vožnju na krovu vagona, jer su poneli naočare i rukavice za skijanje.

Glavni arhitekta kompanije "Metrohiprotrans" Nikolaj Šumakov je rekao da vožnja sa spoljne strane voza skoro stopostotno dovodi do pogibije onih koji su odlučili da se "zabavljaju" na ovakav opasan način, zbog graničnika u tunelu.

RIA Novosti je ranije pisala da je vožnja "kačenjem" na poslednji vagon elektromotornih vozova u Podmoskovlju i Moskvi postala opasan hobi za nekoliko hiljada ljubitelja ekstremne "zabave".

Mladi Rusi malo-malo pa zaprepaste javnost svojim ekstremnim egzibicijama koje bi oduzele svakog normalnog čoveka. Međutim, za njima ne zaostaju ni Amerikanci, što pokazuje i snimak koji je postao hit na Youtube, a na kome se vidi kako mladić na autoputu izlazi kroz prozor automobila u pokretu i "surfuje" na krovu kola.
 

2024 © - Vesti online