Ponedeljak 14.02.2011.
13:56
B. Miličić - Vesti

Deca sa Kosmeta uskoro u Bavarskoj

Među njima je Zoran Zdravković iz Pfafenhofena koji je više puta boravio na Kosovu i Metohiji, vozio humanitarnu pomoć preostalim Srbima i nealbancima u enklavama i bio jedan od organizatora dolaska dece iz južne srpske pokrajine u Bavarsku. Nešto slično priprema i ovih dana.

 

Deca, nastavnici i čelnici opštine Kosovska Mitrovica pre dolaska u Minhen


 

- Dogovaram se sa gospodinom Peterom Klaperom iz Crvenog krsta Bavarske da posle odvezene humanitarne pomoći prošle godine, ponovo to učinimo ovog proleća ili početkom leta.

Zoran Zdravković

Pored toga, predložili smo i da u junu ili julu ove godine Crveni krst Minhena i Bavarske ugosti grupu od 20 dece od osam do 12 godina koja bi dve sedmice boravila u odmaralištu Crvenog krsta u Minhenu.

Već smo počeli sa pripremama i u kontaktu smo sa Crvenim krstom Srbije, Crvenim krstom u Severnoj Kosovskoj Mitrovici i načelnikom te opštine Ljubišom Jakšićem.

Gospodin Klaper će obaviti kontakte i sa nemačkim predstavništvom na Kosovu oko dolaska dece u Bavarsku.

Iskreno rečeno, ne očekujem probleme jer imamo pozitivno iskustvo u saradnji sa Crvenim krstom Bavarske i nemačkim diplomatskim predstavništvom u Prištini - rekao je Zdravković i izrazio očekivanje da će tako biti i prilikom narednog dolaska dece u Bavarsku.

Otkud problemi?

 

Sagovornik "Vesti" navodi primer da je u Bavarskoj 2007. godine, u organizaciji društva "Prijateljstvo sa Valjevom" iz Pfafenhofena, bez ikakvih problema boravila grupa srednjoškolaca iz više mesta sa Kosova i Metohije.


Zbog toga se čudi što je bilo problema kada je pre nekoliko dana iz Zvečana trebalo da putuju u Noj Izenburg i pita se da li je reč o nesporazumu ili nečijoj samovolji.

2024 © - Vesti online