Utorak 01.12.2009.
16:23
BBC

Vindouz 7: Crni ekran smrti!

Zeleni ekran Vindouza 7 je poželjan, ali realnije je da ćete oko sebe
videti samo crno
 

Naime, pomenuta greška znači da korisnici ovog novog operativnog sistema, pošto se uloguju u sistem, vide samo crni ekran - otuda i naziv "crni ekran smrti". Kompanija "Majkrosoft" je najavila da će se pozabaviti izveštajima koji ukazuju da njihova najnovija "sigurnosna zakrpa" (security patch), izdata 25. novembra, uzrokuje problem.

Izveštaji takođe ukazuju da ovaj problem muči i korisnike Viste, XP-a, NT-a i Vindouza 2000. Softverska firma "Prevx", koja je izdala rešenje za ovaj problem (mada se iz viđenog to nikako ne može zvati rešenje), navela je da "postoji bar 10 scenarija zbog kojih će ekran pocrneti po učitavanju operativnog sistema, ali da ovakav problem do sada još nije viđen u praksi".

Kad će pravo rešenje biti pronađeno - to ne nagoveštavaju ni iz "Majkrosofta" ni iz "Prevxa", ali oni koji koriste Vindouz i znaju šta znači kad im ekran skroz "poplavi" - siguran znak da je oprativni sistem "umro" - sada mogu da pretpostave i šta znači "crni ekran smrti", jer je reč o istom slučaju...

2024 © - Vesti online