Nedelja 13.02.2011.
11:26 >> 23:08h
Vestionline

Sto godina "bilih"

Pod sloganom "zapalimo nebo nad Splitom", nekoliko trenutaka iza ponoći, nebo se i zaista zacrvenelo, a sve u režiji najstarije navijačke grupe u Evropi i svetu, popularne “Torcide”.

U vazduh su poletele rakete, a ulice osvetljavale baklje...

Goreo je i Dubrovnik...

Hajduk 100 godina proslavio porazom od Slavije

 

Fudbalski klub Hajduk iz Splita proslavio je na velepan način stogodišnjicu od osnivanja kluba a navijačima ni poraz od češke Slavije (2:0) nije pokvario raspoloženje i sjajnu koreografiju koju su napravili na "Poljudu".

 

Posle izlaska igrača na teren krenula je koreografija sa crvenim, belim i plavim papirima, a najimpresivnije je izgledala istočna tribina, na kojoj se nalazila velika bela cifra "100" u "moru" crveno-plavih kartona. Na severnoj tribini je bilo ispisano "Hajduk", na istoj podlozi boja, a sve je propraćeno vekim brojem baklji i pesmom.

 

Na jugu su navijači, popularna "Torcida", Hajduku u čast "razvukli tortu" s bakljama umesto svećica, čestitajući svom klubu tako 100-ti rođendan.

 

Hrvatski mediji ističu da je prava šteta što su igrači Hajduka na terenu "pokvarili" veliki događaj svojom letargijom i što "očigledno nisu bili svesni dresa kojeg nose, kao ni onog što su dobili priliku da obeleže, pa su poraženi od 14. ekipe češkog prvenstva pred 35.000 svojih navijača".

2024 © - Vesti online